The Cheat Day - A Csaló Nap

The Cheat Day - A Csaló Nap

Két Rombusz – Balatoni hangulat Budapesten

2017. április 03. - ClickOn.K

A jó idő egyet jelent a Római parttal az én szótáramban. Főleg, ha életem legfinomabb lángosára vágyom a fővárosban. Ilyenkor útra kelek és kiutazok a Óbudára, ami olyan, mintha a Balaton parti étkezdéket összecsomagolták volna, és felszállították volna egy az egyben Budapestre. A hely hangulatát feldobja a különböző bódékból áradó illatok, többek között hekk, hamburger, lángos és minden, ami felidézi a Magyar Tenger ételkínálatát.

Mindenkinek megvan a kedvenc ételbárja ezen a helyen, az enyém pedig a Két Rombusz. Életem egyik, ha nem a legjobb lángosát ettem itt. Ehhez hozzájárul még a hangulat is, amelyet a raggie zene, a leselejtezett, majd a leghipszterebb módon felturbózott régi Volán buszok biztosítják. Hátul pedig hintaágyakban kortyolgathatjuk a rosé fröccsöt, vagy amit éppen szemünk, szánk megkíván, hiszen a Két Rombusz választéka hihetetlen nagy. Az ételbár mögött pedig még kerti sütögetésre is van lehetőségünk, ami nem egy hátrány.

Visszatérve az ételekhez. Lehetőségünk van a basic lángosok megkóstolására, mint például tejfölös, tejfölös- sajtos stb. Ezeken kívül a hely kínál nekünk még kapros-túrós, körözöttes zöld paprikával, bakonyi lángos, amelyen tejföl, bacon és lilahagyma van, valamint római lángos, amin pedig tejföl, uborka, paradicsom és lilahagyma található. Ha nagyobb étvágyunk van, akkor mindenképp töltött lángossal, vagy lángburgerrel csillapítsuk, hiszen ezek kipróbálására nem sok lehetőségünk van. Higgyétek el, nem fogjátok megbánni. A lángburger egy kis magyarázatra szorul. Ezt az ételt úgy kell elképzelni, hogy két lángos közé tesznek egy hamburger húst, és megspékelik zöldségekkel, valamint a szokásos ketchup-mustár-majonéz trióval. Hmm.. Kész szénhidrát bomba.

Nem lenne a balatoni hangulat igazi, ha a palacsinta nem szerepelni az étlapon.

Végezetül le kell szögeznem, hogy a diétázni vágyók, és a tudatos, egészséges életmódot élők számára ez a hely nem lesz a paradicsom, de aki egy kis retro hangulatra vágyik, annak szívesen ajánlom. Baráti társasággal szinte pedig kötelező.

Jó csaló napot!

(RomBusz)

A bejegyzés trackback címe:

https://streetfoodkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr9712398907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fruzsina Sóskuti 2017.04.24. 15:45:09

Állítólag nagyon jó...
süti beállítások módosítása