The Cheat Day - A Csaló Nap

The Cheat Day - A Csaló Nap

Udvaroltunk-Food Truck Udvar

2017. március 22. - SzDomcsi

 Az Üllői úton található új kezdeményezés, a Food Truck Udvar nem véletlenül foglalja el jól megérdemelt helyét a Dining Guide 10 legjobb street food helye között. A régi laktanyában kialakított csoda számos büfékocsinak ad otthont, így garantáltan mindenki megtalálja itt a számára legkívánatosabb ínyencséget mind ételek, mind italok terén. Mi sem távoztunk éhesen.

Egy igazi street food oázisra bukkantunk a mai nap folyamán, mikor előzetes tervek nélkül elindultunk, hogy keressünk egy helyet, melyet megoszthatunk veletek. Csupán annyi volt biztos, hogy nagyon éhesek vagyunk, és valami extra finomat szeretnénk kipróbálni. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy sosem hallottunk még erről a kajaudvarról, de ezidáig nem volt szerencsénk hozzá. Hiba volt, hogy eddig nem jártunk itt, és hiba lenne, ha többször nem jönnénk, ez tuti.

Az udvarba belépve csak kapkodtuk a fejünket, hihetetlen volt, amit láttunk. Mintha egy fesztivál közepébe csöppentünk volna, a hangulat, a berendezés, az emberek mind-mind emlékeket idéztek fel a már várva várt nyárról. Az oldtimer kocsikból kiáramló illatoktól rögtön összeszaladt a nyál a szánkba, jelezve, hogy nincs időnk nagyon nézelődni, valamint ennünk kell. Gondolkodnunk nem igazán kellett, ugyanis egy úr ebben a pillanatban mellénk lépett a kérdéssel "Sziasztok, jártatok már nálunk?". Hát ciki, nem ciki, az őszinteség fontos. "Nem, de minden részletre kíváncsiak vagyunk.". Részletekben nem volt hiány, ugyanis a Gubo tulajdonosa az ételkészítési folyamat minden rejtelmét feltárta előttünk. Csodálattal hallgattunk, ahogy mesélt az új találmányáról, melyet még csak itt lehet megkóstolni. A leírásból kiderült, hogy 6 különböző melegszendvicset készítenek el, melyet az egyedi sütőjük segítségével egy "Gubo" felirattal díszítenek. 

17474405_1056592717778165_1593588196_o.jpg

 

A választásunk a "Mao-ce Tunkol" nevű ínyencségre esett (ázsiai gyömbéres csirkemell, grillezett zöldség, póréhagyma, koktélparadicsom,keleti-édes-chilis-szójás-hoisin szószos öntet). A speciális formájú Gubo zsömle, melyet direkt ehhez az ételkülönlegességhez gyártanak, benne a rengeteg finomsággal kb. 7-8 perc alatt el is készült. Ízvilágában egy keleties vonalat képvisel, de hát mire is számítottunk a hozzávalók alapján?
A speciális szendvicssütőnek köszönhetően a szendvicsünk szélén egy zárt perem képződik, ami nagyon jól ropog, valamint a fogyasztást is megkönnyíti.
Ami számomra kissé negatívumként hatott, az ízek intenzitása. Természetesen szubjektív a dolog megítélése, de nekem ha valami csípős, akkor az csípjen. Kicsit gyengének ítéltem meg ebben a formában a dolgot, főleg a keleti ételekből kiindulva, azonban a többi íz tényleg hibátlan volt. Hogy a szlogenjüket idézzem:        "Naon finom".:)

 Ha valaki azt szeretné, hogy királyi/királynői fogadtatásban részesüljön, akkor az a Food Truck Udvarban beteljesítheti ezt a vágyát. Ritkán járhatunk olyan helyen, ahol szó szerint körülrajongják a vendéget. Pedig ez lenne a lényeg..nem? 

Mindenesetre ha valami biztos a jövőnket illetően az az, hogy nem utoljára jártunk itt. A Gubo elindította a sort, ezek után tudjuk, hogy máshol sem fog minket csalódás érni az udvarban.

Ameddig mi leteszteljük nektek a többi food truck-ot, addig Nektek jó csalónapot

A bejegyzés trackback címe:

https://streetfoodkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr9312361643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Baré Niki 2017.03.23. 15:13:15

Már hallottunk korábban erről a helyről, de ez a bejegyzés teljes mértékben meggyőzött arról, hogy ki is próbáljuk! :)

SzDomcsi 2017.03.23. 15:16:31

@Baré Niki: előre is jó étvágyat nektek! :) kíváncsiak vagyunk a ti tapasztalataitokra is :)

Baré Niki 2017.04.24. 17:48:40

@ClickOn.D: Nagyon jól éreztük magunkat. A hely hangulata varázslatos és az ételek lenyűgözőek. Köszi a tippet! ;)
süti beállítások módosítása