The Cheat Day - A Csaló Nap

The Cheat Day - A Csaló Nap

Programajánló

2017. március 20. - ClickON

Macaron Nap 2017 macaron.jpg

2017. március 20.

A Macaron Nap franciaországi eredeti koncepciója szerint tartunk Macaron Napot. Ez azt jelenti, hogy bemutatjuk a macaront árusító helyszíneket, ahová közvetlenül elmehettek.

Két helyszínen, a Desszert Nekedben és a Zazziban ingyen macaront is adnak a készlet erejéig, a Gerbeaud-ban pedig fél áron vehetjük meg a desszertet. Ráadásul Valamennyi cukrászda részt vesz a jótékonysági akcióban: az ezen a napon vásárolt macaronokból származó bevétel egy részét felajánlja az Autistic Art Alapítvány javára .

Hogy hova is tudtok menni, ha meg akarjátok kóstolni ezeket a finomságokat?

Már olvashatod is:

  • Chez Dodóba betérők legalább 25-féle macaron közül választhatnak. A könnyedebb vagy gyümölcsös ízek kedvelőit várja majd például a maracujás-ribizlis Soleil, a pisztáciás Philippe vagy a licsis-rózsás-málnás Élise. 

  • Gerbeaud Kávéház12 ízben kínál macaronokat: csokoládés, narancsos, málnás, pisztáciás, mákos-áfonyás, szilvás, citromos, bergamot-mogyoró, vaníliás, kávés, sós-karamellásmálnás és bazsalikomos-citrom ízekben kapható. A gyümölcsös macaronokba saját főzésű házi lekvár kerül. Az idei Macaron Nap alkalmából a darab macaronokat elvitelre 50% kedvezménnyel kínálja a kávéház, és készül egy elviteles francia desszertcsomaggal  is, ami egy citromos-maracuja tarte-ot, egy Mille Feuile-t és 2 darab macaront tartalmaz 1990 Ft-os áron.

  • AZazziban 150 db-ig ingyen kóstolót tartanak, új ízként pedig megkóstolhatjuk a wasabis-málnás macaront, de lesz a pultban még számos íz, például ibolyás-áfonya,  pipacsos-eper, rózsás-málna, fekete ribizli, mustáros fekete ribizli.

  • Megkostolhatjuk a pannonhalmi PAUSA Cukrászda macaronjait, amelyeket a Főapátság gyógynövénykertjéből származó gyógynövényekkel ízesítenek. Csak ezen a napon az Apátsági Termékek budapesti boltjában (V. kerület, Károlyi u. 19.) várnak macaronokkal és kekszekkel.

  • ANeked macaronjaiból ingyen kóstolót tartanak a készlet erejéig, ezen a napon az új íz a diós grillázs, mézes-mandula, kávé-karamell lesz.

  • Az á table!-kben levendulás, kávés, zsályás málna, rozmaring étcsokoládé, karamell maracuja desszertekkel készülnek.

  • Az ÉdességLaborcsak a Macaron-nap miatt nyit ki hétfőn, itt málnás mákos-guba, zöldborsó menta barack, túrós csusza, Furmint, Sportszelet, Kacsamáj áfonya, és szilvás gombóc ihlette macaronokat kóstolhatunk.

  • AL'École de Grande Pâtisserie macaron workshoppal készül az Alkotás utca 63-67. szám alatt 14:00-tól.

  • A Panificio il Basilico most édesség-fronton is megmutatja, mit tud: a főszerep pedig a pisztáciáé lesz. A rengeteg ásványi anyagot (kálcium, vas, réz, magnézium) tartalmazó zöld mag igazi itáliai riccottával társul és cannoli, torta, pohárkrém formájában Piszkor Norbi cukrászkezei közül kerül ki, valamint Szabi, a pék által sütött, díjnyertes croissant-ba betöltve élvezhetjük. 

  • Portobellochefmacaron workshopja 17:00-kor kezdődik.

Jó csaló napot! :)

Üdv.:

ClickOn

A bejegyzés trackback címe:

https://streetfoodkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr7412353711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása