The Cheat Day - A Csaló Nap

The Cheat Day - A Csaló Nap

Egy igazi olasz pizzát felülmúlni?! - Kemencés pizza

2017. április 22. - SzDomcsi

Most, hogy mindenki megette a húsvéti finomságok maradékait, mi is visszatérünk. Visszatérni pedig csak stílusosan lehet, így egy olyan helyet hoztunk el nektek, ami a Dining guide 10 legjobb streetfood helye között is megállja a helyét, mégpedig nem máshol, mint a dobogó első fokán! :)
Mindenkinek megvan az elképzelése arról, hogy milyen egy jó pizza, milyen a tészta, a feltétek, az ízesítés, de mi az, ami egy igazi, eredeti olasz pizzát felül tudna múlni? Ellátogattunk a Kemencés pizzába, mely után azt kell mondanunk, van még hova fejlődnie az olaszoknak. :)

Egy kis családi vállalkozásról van szó a XV. kerületben, melyben az első említésre méltó csoda, hogy a tulajdonos saját kezűleg építette fel a kemencét, amiben azóta is megállás nélkül sülnek a finomabbnál finomabb pizzák. Volt szerencsénk a megalkotókkal hosszasan beszélgetni, de persze nem csak mi kerülünk ebbe a különleges helyzetbe. Családias légkör, baráti hangulat fogad minden látogatót, így nem véletlen, hogy kígyózó sor fogadott minket is látogatásunk alkalmával. A családias hangulathoz hozzájárul a hely apró mérete is, mely konkrétan 5 éhes száj befogadására képes, így a pizzák nagy része elvitelre készül. A hihetetlen népszerűségük ellenére is maximum 10 perces várakozási idővel megkapjuk csodapizzánkat, vagy ha nagyon sürgősen szeretnénk bűnözni, akkor mire odaérünk el is készítik nekünk, amit telefonon megrende18052927_1860482857311112_1705037214_n.jpglünk.  

"Prosciutto" névre hallgató pizzájukat választottuk ki ( paradicsomszósz, mozzarella, pármai sonka, rukkola, aszalt paradicsom, parmezán, 32 cm-es 2200 Ft) a számos jobbnál jobb lehetőség közül. Az előre összevágott alapanyagokból, és a 30 órán át kelesztett tésztából néhány szempillantás alatt sült ki egy olyan vékony tésztás remekmű, melynek roppanós széle semmihez sem fogható. Már első harapásnál érezhető, hogy a recept megalkotása, és a tökéletes alapanyagok összeválogatása nem két percet vett igénybe. Azonban mit ér a jó alapanyag szaktudás nélkül? Hát erre a kérdésre nem itt kapjuk meg a választ, ugyanis a szaktudás, a szenvedély, a hozzáértés belesült minden egyes szeletbe. 
Természetesen nem távozhattunk desszert nélkül. Megkóstoltuk a kemencés tiramisut (750 Ft) és a pannacotta-t ( tradícionális olasz krémdesszert, házi lekvárral, mentával, 700 Ft) egyaránt. Bármennyire is szeretnénk, ezek között rangsort állítani lehetetlen, tehát ha valaki ide látogat, kötelező mind a két finomság kipróbálása! :)

Nagyon bízunk benne, hogy a jövőben a belváros közelében is kedvünkre Kemencés pizzázhatunk, azonban addig abszolút megéri ezt a kis kitérőt megtenni, hogy vacsorára a legfinomabb pizzával bűnözhessünk. (https://www.kemencespizza.com/)

Jó csaló napot! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://streetfoodkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr7112443715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Baré Niki 2017.04.24. 17:21:19

Nagyon barátságos helynek tűnik, és a pizza is istenien néz ki. Köszönjük a tájékoztatást! Mindenképp kipróbáljuk! :)

SzDomcsi 2017.04.24. 17:29:05

Mi imádtuk! Reméljük nektek is tetszeni fog :)

Brigi Joó 2017.04.24. 18:17:54

Paradicsomszószos a kedvencem! Felkeltettétek az érdeklődésem, alig várom, hogy én is megkóstoljam!
Köszi a részletes bemutatását! :)

SzDomcsi 2017.04.24. 19:11:05

@Brigi Joó: mi is oda vagyunk a paradicsomszószért, viszont itt a többi is hibátlan! :))) reméljük, ízleni fog :)
süti beállítások módosítása