The Cheat Day - A Csaló Nap

The Cheat Day - A Csaló Nap

Streetfood Opening

2017. április 01. - SzDomcsi

17759013_1066625620108208_1857985125_o.jpgAhogy ígértük, kilátogattunk a Westend tetőkertjén megrendezett Streetfood openingre.
Fel voltunk készülve a hatalmas tömegre, a hosszú sorokra, az ülőhelyek vadászatára, azonban meglepő módon nem ez fogadott minket. Természetesen ez abból kifolyólag is lehetett, hogy az esti órákat céloztuk meg látogatásunk időpontjára, gondolván, hogy addigra beindul a dolog. Ez nem így történt, ami igazából nem is probléma, így legalább nem kellett megküzdenünk minden falatért.
Minden hangulatosan ki volt világítva, itt-ott zene is szólt, ülőhely volt bőven. Felkészülten, más szóval éhesen érkeztünk, hogy minél több dolgot meg tudjunk kóstolni, hiszen mégiscsak csalni jöttünk.
Kissé csalódottan tapasztaltuk, hogy kajás standokban nem igazán bővelkedik a rendezvény, inkább a nem túl ismert streetfoodos étkezdék pakoltak ki, nyilván ismertségszerzés szempontjából. Ez valóban jó lehetőségnek mutatkozott megismerkedni egy-egy (még) nem toplistás hellyel is.
Nem mondom, hogy könnyű volt a választás, és sajnos nem abból kifolyólag, hogy számtalan visszautasíthatatlan ajánlat sorakozott. Igazából egyik hely sem győzött meg túlságosan, sem kínálat, sem ár szempontjából.

Végül a választásunk a már jól ismert Zing burgerre esett17692357_1066625130108257_2115492884_o.jpg, ahol egy "full extra burgert" (pepper mayo, lilahagyma, saláta, paradicsom, angust marhahús pogácsa, cheddar, dupla bacon, ketchup, uborka) kóstoltunk, valamint a Zabáljcsak! nevű stand nyerte még el a tetszésünket a "Deluxe" (fokhagymás olivaolajon pirított ciabatta, pulled pork, fokhagymás tejföl,BBQ szósz, kovászos uborka, coleslow, vörös cheddar sajt) nevű kreálmányukkal. A Zing burgert szerintem legtöbbeteknek már nem kell bemutatni, én ezidáig nem kóstoltam, de a körülötte lévő híráradatból kifolyólag őszintén szólva többet vártam. Finom volt, egyben volt, semmi extra nem volt.


Lényegesebbnek tartom kitérni a másik ételünkre, ami nem mondom, hogy egyáltalán nem ízlett, de szinte. A ciabattát "kellemesen" átáztatta a hús szaftja, melyet konkrétan lecsepegtetés nélkül helyeztek bele. A nagyobbik probléma, hogy nem csak a "buci" ázott szanaszét, hanem még a kis papír tálca is, amire az egészet rárakták. Csoda volt, hogy az asztalig el lehetett vinni az ételt. Ezen kívül érezhető volt még a kovászos uborka íze, és ennyi. Ha nem tudtam volna, hogy mi van benne, sose mondtam volna meg,hogy a többi hozzávaló is belekerült-e az ételbe.. Egy szóval, nem voltam elragadtatva.17758956_1066625123441591_754087734_o.jpg

Mióta felröppent a hír az eseményről, azóta izgatottan vártuk, hogy végre egy helyen legyen egy csomó kaja, hogy még azzal se kelljen kalóriát égetnünk, hogy a városon belül felkeressük a streetfoodosokat. Nem túl felemelő érzés kimondani, hogy csalódtunk. Sokkal többet vártunk, persze ez lehet, hogy a mi hibánk. Nem szeretünk negatív kritikákat megfogalmazni, így ezt is inkább építőkritikának szánjuk.
Természetesen nem szeretnénk senkit eltántorítani attól, hogy megnézze, mit tud nyújtani az esemény. Sőt! Menjetek ki Ti is, nézzétek meg, lehet, csak mi voltunk rosszkor rossz helyen.�
Várjuk a megcáfoló kommenteket, hogy megmentsétek az esemény hírnevét! �

Jó csaló napot nektek!

A bejegyzés trackback címe:

https://streetfoodkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr8512393953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása