The Cheat Day - A Csaló Nap

The Cheat Day - A Csaló Nap

Egy falatnyi éden - Bors Gasztrobár

2017. március 21. - ClickOn.K

Nem lennénk igazi gasztrobloggerek, ha nem térnénk ki a híres Borsra. Nem túlzok, ha azt mondom, bárki, aki járt már Budapesten, nagy eséllyel hallott már erről a helyről. A város szívében, a Kazinczy utcában található ez a 30 négyzetméteres mennyország. Az utcába érve már hallatszik az étteremből kiszűrődő "Igen!" felkiáltás.

Az első jel, hogy jó helyen jársz az a rendkívül jól berendezett tér, amely segít elutazni a Halál Csillagra. Olyan érzésed van, mintha bármikor megjelenhetne Vader Nagyúr, hogy az Erővel összeüssön neked valamit. Ezt még feldobja a hely zenei világa, a leghíresebb rap számokkal pörgetik fel a szakácsaikat. Varázslatos.

Fő profiljukba a levesek tartoznak, de olyan íz kombinációkkal, hogy az első hallásra elég érdekes lehet. Vegyük csak például a kókuszos-chilis sütőtökkrémleves pirított tökmaggal. Fincsin hangzik, nem? Hát nem. :D Pedig az első kanálnál konkrét ízorgia történik az ember szájában. Azonban ennek az étteremnek nem csak egy oldala van, kapható még tészta és baguette is. Ezeknek az ételeknek az összetétele is különleges, és egyedi. A French Lady névre hallgató baguette a legnépszerűbb, de ezt nem is csoda, hiszen ilyen finomságok vannak benne, mint rozmaringos lilahagyma lekvár, fűszeres csirkemell és sajt. Emberek, kell ennél több? Tésztánál a személyes nagy kedvencem a thai-olaszos fúziós tészta, mindenkinek csak ajánlani tudom, aki meg akarja kóstolni élete legfinomabb pennéjét.

Azonban a nagy ömlengés közben ki kell emelni az egyetlen negatívumát a helynek, ez pedig pont ennek a hiánya. Az eladó tér pár négyzetméterből áll, az emberek úgy állnak a pult előtt, mint tonhal a konzervben, és nyáron ez eléggé felemeli az amúgy is negyven fokos hőséget.

Ez úgy tűnik senkit sem zavar, hiszen a Bors előtt mindig kígyózó sorok állnak, úgy vélik, megéri a megpróbáltatás, csak megkaphassák a napi Bors adagjukat. Ennek kiküszöbölésére talán csak egy nagyobb helyre költözés, vagy egy Bors2 nyitását tudom elképzelni.

Kedves Olvasó! Be kell vallanom, és ezzel nem árulok el nagy titkot, én is a legnagyobb rajongóik között vagyok.

Az Erő legyen veletek és persze jó csaló napot!

kép forrása: http://www.ellemagazin.hu/Living/2013/06/27/Expressz-elmeny-ebedre/

A bejegyzés trackback címe:

https://streetfoodkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr512359527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása